تجمعات بازنشستگان مخابرات و یک خبر دیگر
امروز دوشنبه بیست و دوم اردیبهشت ماه بازنشستگان مخابرات همچون هفته های گذشته در اعتراض به فقر و گرانی و برای پیگیری مطالباتشان در شهرهای تبریز، ایلام، اراک، کرمانشاه، تهران، شهر کرد، مریوان، سنندج، اهواز ، و رشت تجمع و اعتراض کردند.
در این تجمعات بازنشستگان شعار میدادند ” دیگه نگید نداریم، خسته ازاین شعاریم”، ” ستاداجرایی حق ماها را خورده”، ” بنیاد تعاون سپاه، حق ماها رو خورده”، “نه گرما، نه سرما، نیست جلودار ما”، “یک اختلاس کم بشه، مشکل ما حل میشه”، “کشور شده صد پاره ، بخور بخور تو کاره”،” کشور پر درآمد، چه بر سر تو آمد”، ” “سهامدار بی وجدان، دشمن زحمتکشان!”، “عدالت، عدالت ، مُرده در این ولایت!”، ” سهامدار عمده، مخابراتو برده!”، و “مدیر بی لیاقت! ننگت باد!”.
بازنشستگان مخابرات به عدم ایفای تعهدات مالی از سوی سهامداران عمدهی مخابرات، یعنی ستاد اجرایی و بنیاد تعاون سپاه و اختلاسگریهایشان اعتراض دارند. یک خواست فوری آنان اجرای آیین نامه استخدامی و رفاهی سال ۱۳۸۹ است که میتواند بهبودی در دریافتی های آنها ایجاد کند.
اعتراضات علیه قطعی های متوالی برق ادامه دارد. امروز بیست و دوم مهر ماه نزدیک به ۲۰۰ نفر از مغازه داران بازار تهران در اداره برق جمع شدند و به قطع برق در اوج بازار کارشان اعتراض کردند. قطعی های برق زندگی و کار مردم را مختل کرده است.
حزب کمونیست کارگری ایران
۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴، ۱۲ مه ۲۰۲۵
22 اردیبهشت روز جهانی پرستار
تجمع اعتراضی کارکنان حوزه بهداشت دانشگاه تبریز
امروز ۲۲ اردیبهشت روز جهانی پرستار است. شورای هماهنگی اعتراضات پرستاران طی بیانیه ای در گرامیداشت این روز ضمن اشاره بر تاریخچه این روز بر خواستهای فوری پرستاران تاکید کرده است. در بخشی از این بیانیه چنین آمده است: ” این روز بر اساس زادروز “فلورانس نایتینگل” به عنوان بنیانگذار حرفه پرستاری مدرن در ۱۲ ماه مه بهعنوان روز پرستار در سراسر جهان انتخاب شده است. مناسبتی که به عنوان یک روز جهانی، استانداردها و دستاوردهای بشری را در ارتقا بهداشت و درمان همگانی، یادآور میشود و درمان رایگان و استاندارد، و وجود محیط های کاری مجهز و ایمن را به عنوان یک حق همگانی مطرح می سازد.”. در ادامه این شورا تاکید کرده و مینویسد:” پرستاران و کادر درمان به عنوان سکانداران تولید بهداشت و درمان، نه تنها باید از شآن و منزلت و معیشت و رفاه برخوردار باشند بلکه با داشتن حق تشکل و تجمع و اعتراض باید بتوانند از حقوق مسلم شغلی خود پاسداری کنند.”. در آخر بیانیه با اشاره به اینکه تعدادی از پرستاران و کادر درمان بدلیل اعتراض به شرایط شغلی و معیشتی برده وار با تبعید و اخراج مواجه شده اند، بر بازگشت به کار پرستاران اخراجی و تبعیدی تاکید میکند و روز پرستار را فرصتی برای فریاد خواسته های پاسخ نگرفته خود دانسته است.
اهم خواستهای اعلام شده پرستاران عبارتند از: افزایش حقوقها متناسب با نرخ سبد معیشتی شصت میلیونی و صعود نرخ دلار، روشن بودن موازین تعرفه گذاریهای خدمات پرستاری و اجرای درست و غیر سلیقه ای و بدون تبعیض آن، قطع اضافه کاری های اجباری، استخدام پرستار به اندازه نیاز و جذب ، حذف مسئولیت های خارج از شرح وظایف مصوب پرستاران، اجرای بدون قید و شرط و درست و دقیق قانون بازنشستگی پیش از موعد پرستاران، افزایش حق الزحمه اضافه کاری پرستاران و محاسبه آن بابت روزهای تعطیلی اعلامی دولتی، تسهیلات لازم برای تهیه مسکن ، تبدیل وضعیت پرستاران قراردادی و پیمانی به وضعیت دایمی و داشتن امنیت شغلی، تخصیص مبالغ درخور شان و متناسب با هزینه ها جهت پرداخت مزایای معیشتی و رفاهی ، توقف اخراجها و بازگشت به کار پرستاران اخراجی از جمله پرستاران اخراجی دوره کرونا، بالا بردن استاندارد بهداشتی و تجهیزاتی بیمارستانها و مراکز درمان در حد قابل قبول، پرداخت هزینه های لباس و مجهز بودن بیمارستان به وسایل کامل بهداشتی از جمله دستکش و ماسک و غیره، و درمان رایگان برای همه مردم.
پرستاران برای پیگیری خواستهایشان بطور متوالی اعتراضاتی دارند. امروز بیست و دوم اردیبهشت جمعی از کارکنان حوزه بهداشت دانشگاه تبریز در اعتراض به تبعیض در کاهش ساعت کاری و اجرای تعطیلی دو روز در هفته، مقابل ساختمان دانشگاه تجمع اعتراضی برگزار کردند. حزب کمونیست کارگری ضمن گرامیداشت روز جهانی پرستار همصدا با شورای هماهنگی اعتراضات پرستاران از خواستها و مبارزات پرستاران و کادر درمان قاطعانه حمایت میکند.
حزب کمونیست کارگری ایران
۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴، ۱۲ مه ۲۰۲۵
—