از خوزستان چه خبر؟

 

اخبار هفته: واحد خوزستان کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری

 ۱۹-۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴

جمعه ۱۹  اردیبهشت

 

-دراین روز نیز گزارشات از ناسالمی هوا در شهرهای مختلف خوزستان خبر دادند. طبق خبرها هوای شهرهای سوسنگرد و هویزه “ناسالم” است و شهرهای امیدیه، بهبهان، اهواز، حمیدیه، خرمشهر و هندیجان در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس گزارش شد.  با اعتراضات گسترده جلوی ادامه این فاجعه زیست محیطی را که جان و زندگی و کار مردم را به خطر انداخته باید گرفت.

– فشار آب در شبکه آبفای اکثر شهرهای خوزستان پایین است و مدیریت سازمان آب حاضر به پمپاژ کردن آب برای مردم نیست و بر سر آن اعتراض بسیاری صورت گرفته است. در نتیجه  مردم ناگزیرند با هزینه خود در منازلشان پمپ آب بگذارند و بدون آن زندگی کردن ممکن نیست  و سه میلیون تومان هزینه تعمیر و یا تعویض این پمپ هاست. این کار هزینه برق را هم بالا میبرد. از سوی دیگر کولر گازی اگر نباشد نمی شود زندگی کرد. سالانه میانگین ده میلیون تومان هزینه سرویس و تعمیر و تعویض کولر گازی است و هر ده سال نیز باید ۸۰ میلیون تومان صرف خرید کولر گازی جدید کرد.  از سوی دیگر دستگاه تصفیه آب یک نیاز حیاتی دیگر مردم است. بنابراین هر پنج سال یکبار باید عوض بشود چون دیگر نمی شود تعمیرش کرد. با هزینه تعویض فیلتر، میانگین هزینه تعویض دستگاه، سالانه ۴ میلیون میانگین هزینه تصفیه اب برای هر خانواده خوزستانی خرج دارد. سالانه ۵۰۰ هزار تومان نیز هزینه ماسک آنهم از نوع ارزانش است.

در کنار همه این هزینه ها جاده های کاملا خراب جدا از ناامنی، خسارت سنگینی به خودروها وارد میکند و بطور مثال هزینه سالانه خرج یک پراید  ۲۵ میلیون تومان است.  بعلاوه اینکه هزینه سرویس و شارژ کولر ماشین هم میانگین سالانه یک میلیون تومان هزینه دارد. ضمن اینکه بعلت بالا زدن فاضلاب شهری، با اندک بارش باران و خشک شدن فاضلاب در خیابان زیر ماشین ها نیز دچار پوسیدگی میشود. بگذریم که این خود یکی دیگر از مشکلات تنفسی مردم است.

فنر زدن سالانه یکبار راه آب فاضلاب منازل نیز با کمترین قیمت ۱میلیون تومان هزینه دارد. چون غبار ماسه روی سقف خانه ها با اولین بارش شسته شده و داخل لوله فاضلاب منزل رسوب میزند و پر از ماسه می شود.

در خوزستان بدلیل گرمای کشنده هوا مصرف برق و آب خیلی بالاتر از هر استان دیگر است. خصوصا در ایام تابستان و ماهانه آب و برق یک خانواده خوزستانی ۲ میلیون تومان میشود.

بدین ترتیب خوزستان که در دنیای تکنولوژی و منابع طبیعی ای که دارد، می تواند بهشتی زیبا برای زندگی باشد، امروز در حاکمیت جمهوری اسلامی به یک جهنم تبدیل شده است. بویژه اگر بیکار باشی و درآمدی هم نداشته باشی .

پنجشنبه ۱۸اردیبهشت

–  گرمای زودرس و بالای ۵۰ درجه، قطعی‌های گسترده برق و آب، و کاهش شدید منابع آبی، زندگی و معیشت مردمدر خوزستان را دچار تلاطم کرده و صدای اعتراض مردم بلند شده است. درکشوری که کانون تولید نفت و گاز و برق است ومنابع سرشاری از آب دارد، تخریب محیط زیست و چپاولگریهای حکومت مردم را با مشکل تمین ابتدایی ترین نیازهای زندگی شان کرده است. امروز با پدیده جیره بندی آب و برق روبروییم و در نتیجه آن نابودی کار و معیشت مردم. دبیر سندیکای صنعت برق نیز با بیشرمی میگوید: “مردم بادبزن و آفتابه تهیه کنند تابستان سختی پیش رو داریم”

چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت

– جمعی از مردم بهبهان در اعتراض به قطعی هرروزه آب و برق آنهم در در دمای بالای ۴۰ درجه، بنا بر فراخوانی از قبل اعلام شده مقابل فرمانداری این شهر تجمع کردند.  بنا به گزارشات در جریان تجمعات این روز و روز قبل از آن ۶  تن از معترضین توسط نهادهای امنیتی بازداشت و بعد از ساعاتی آزاد شدند. همچنین تلفن‌های همراه برخی از معترضان ضبط شده است. مردم می‌گویند در صورت ادامه این وضعیت و مختل شدن زندگی روزمره شان بر اعتراضات خود شدت خواهند داد. قطعی‌های مداوم برق و آب، نه‌تنها موجب خسارت‌های سنگین مالی به کسبه شده، بلکه سلامت مادران باردار، بیماران خاص، دانش‌آموزان و بسیاری از اقشار آسیب‌پذیر جامعه را تهدید کرده است.

بر اساس اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور، شهر اهواز دراین روز در وضعیت قرمز و ناسالم برای همه گروه‌ها قرار گرفت؛ همچنین هوای چهار شهر دیگر خوزستان نیز برای گروه‌های حساس ناسالم گزارش شده است. هوای هیچ شهری در روز جاری سالم و پاک گزارش نشد.

وجود صنایع آلاینده در خوزستان از جمله نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد، نیشکر و… همراه با سیاستهای تخریبی حکومت اسلامی و سرمایه داران مفتخور و چپاولگر، موجب شده تا میزان آلایندگی در نقاط شهری و روستایی خوزستان به خط قرمز برسد و  موجب بروز مشکلات سخت معیشتی و جسمی از جمله مشکلات تنفسی، بهداشتی و دیگر عوارض ناگوار جسمانی  برای ساکنان شده است.

-محیط های کار هر روز قربانی میگیرد. در این روز یک کارگر سیمبان در شهرستان دشت آزادگان واقع در استان خوزستان حین انجام کار بر اثر سقوط از تیرک برق جان خود را از دست داده است.

– بیش از ۵۵۰ نفر از فعالان اجتماعی، هنرمندان، نویسندگان، روزنامه‌نگاران و معلمان با امضای بیانیه‌ای، احکام زندان صادرشده برای چهار نویسنده و روزنامه‌نگار خوزستانی به نام‌های فرامرز سه‌دهی، ماندانا صادقی، آرش قلعه‌گلاب و رضا محمدی را محکوم کردند. این احکام که توسط “دادگاه انقلاب” خوزستان صادر شده، به ترتیب ۲۲ ماه و ۱۵ روز برای سه‌دهی، ۴۲ ماه و ۱ روز برای صادقی و قلعه‌گلاب، و ۳ ماه و ۱ روز برای محمدی حبس در پی داشته است.

این نویسندگان در پی اعتراضات مردمی به فاجعه متروپل و قتل حکومتی مهسا امینی هدف برخوردهای قضایی قرار گرفته‌اند.  امضاکنندگان با اشاره به وضعیت وخیم سلامتی این افراد، از جمله مشکلات قلبی ماندانا صادقی، تنگی نفس و دیابت آرش قلعه‌گلاب، و بیماری‌های متعدد فرامرز سه‌دهی از جمله سکته مغزی اخیر، نسبت به جان آنها ابراز نگرانی کرده و خواستار لغو این احکام در مرحله تجدیدنظر شدند.

سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت:

کارزار سه شنبه های نه به اعدام دامنه اش به ۴۱ زندان کشیده شده است . زندانهای شیبان اهواز و  سپیدار اهواز (بند زنان و مردان) هر هفته در این کارزار شرکت دارند. کارزار سه شنبه های نه به اعدام در بیانیه خود چنین هشدار می‌دهد: در موقعیت کنونی که حکومت ایران در بن‌بست‌های داخلی و بین‌المللی قرار گرفته، از اعدام به‌عنوان اصلی‌ترین عامل سرکوب استفاده می‌کند تا به این ترتیب مانع شکل‌گیری حرکت‌های اعتراضی و قیام مردم به ستوه‌آمده شود. بنابراین ضروری است که نهادها و سازمان‌های حقوق بشری بین‌المللی، دولت‌های خود را ملزم کنند که روابط خود با حکومت ایران را مشروط به لغو اعدام نمایند؛ زیرا حربه اعدام در دست این استبداد از هر سلاحی خطرناک‌تر است.

– به گفته معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در این روز،  در ۷۲ ساعت گذشته، بیش از ۲۰۰۰ نفر به دلیل مشکلات قلبی و تنفسی غیرعفونی در پی آلودگی هوا به مراکز درمانی استان مراجعه کردند.  ده  درصد از این تعداد یعنی بیش از ۲۰۰ نفر در بیمارستان‌ها بستری و دیگر بیماران صورت سرپایی درمان شده‌اند.

– روز  گذشته شانزدهم اردیبهشت ماه کارگرن بازنشسته نفت در امانیه  اهواز تجمع کردند و پیگیر مطالباتشان شدند. این کارگران با فریاد “شاغل و بازنشسته اتحاد اتحاد” بر اتحاد سراسری طبقاتی کارگران تاکید کردند. آنها همچنین شعار میدادند:”تا رفع ظلم و تبعیض تجمع برقراره”، “صندوق نفت را بردند، ما را بیچاره کردند”،”بازنشسته بیدار است، از تفرقه بیزار است”،” بازنشسته داد بزن، حقتو فریاد بزن” ، “درمان رایگان حق مسلم ماست”،” حقوق بازنشسته فقط برای یک هفته”، “هزینه های دلاریه، حقوق ما ریالیه”،”کرامت، منزلت، حق مسلم ماست”، “گرانی تورم بلای جان مردم”، “حقوق نصف و نیمه، سکوت کنی همینه”، “معیشت، منزلت، حق مسلم ماست”، “تا حق خود نگیریم، آرام نمی نشینیم”

دوشنبه ۱۵ اردیبهشت:

–  بازنشستگان مخابرات دریکی دیگر از دوشنبه های اعتراضی خود در اعتراض به مشکلات معیشتی و بی پاسخ ماندن خواستهایشان در شهرهای مختلف از جمله  در اهواز، تجمع کردند.

– مراسم خاکسپاری  عظیم فرخوند، شهروند اهل دزفول، با حضور گسترده مردم خشمگین در این شهر برگزار شد. عظیم فرخوند شامگاه چهارشنبه، در جریان تجمع اعتراضی مقابل زندان فجر دزفول که در اعتراض به اجرای حکم اعدام یکی از بستگانش برگزار شده بود، با شلیک نیروهای امنیتی جنایتکار جمهوری اسلامی  جان خود را از دست داد.

یکشنبه ۱۴  اردیبهشت

– در اهواز بازنشستگان تامین اجتماعی مقابل اداره کل این سازمان تجمع داشتند و با فریاد شعارهایشان صدای اعتراض خود را بلند کردند. بازنشستگان شعار میدادند‌ “دشمن ما همینجاست، دروغ میگن آمریکاست”، “روسری را رها کن، فکری به حال ما کن”، “ننگ ما،ننگ ما، صدا و سیمای ما” ،”آهای رئیس دولت، دروغ گفتی به ملت”، “بندرعباس تسلیت، تسلیت”، “کارگر زندانی، آزاد باید گردد”، و “نوبت ما که میشه، خزانه خالی میشه “.

– مختار آلبوشوکه، پانزده سال است تنها به دلیل یک فعالیت  فرهنگی زیر فشار شکنجه های روحی و جسمانی و محدودیت های شدید در زندان شیبان اهواز به‌سر می‌برد. بنا بر گزارشات اخیراً خواهر او نیز به دلیل تماس تلفنی با مختار، از سوی نهادهای امنیتی مورد تهدید قرار گرفته ست.  مختار در نامه‌ای به محسنی اژه‌ای با اشاره به حکم نامشخص اعدام، سپس حبس ابد و سپس پنج سال، نوشته است: «گوئی در قانون اطلاعات خوزستان، فعالیت فرهنگی به زبان عربی مجازاتش حبس تا پایان زندگی است!» او در پایان هشدار داده که دیگر تاب تحمل تعرض به حریم خانواده‌اش را ندارد.

شنبه ۱۳  اردیبهشت

-رئیس شبکه بهداشت و درمان شوش اعلام کرد که در پی افزایش #آلودگی_هوا و گرد و خاک، روز جمعه ۱۲ اردیبهشت، ۲۸ نفر از شهروندان با علائم تنفسی راهی بیمارستان و مراکز درمانی این شهر شدند. ۲۵ نفر از این تعداد به صورت سرپایی خدمات درمانی دریافت کردند و سه شهروند جهت سیر مراحل درمانی بستری شدند.

– معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اعلام کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته در پی افزایش  آلودگی اهوا در استان خوزستان، ۸۰۲ نفر از شهروندان با علائم تنفسی و قلبی راهی بیمارستان و مراکز درمانی این استان شدند. به گفته میثم معزی، از این تعداد ۹۲ نفر بستری هستند و مابقی به صورت سرپایی درمان و ترخیص شدند.

جمعه ۱۲  اردیبهشت

– ماه‌ منیر مولایی‌راد، مادر دادخواه کیان پیرفلک، از تخریب سنگ مزار فرزندش که در جریان شلیک نیروهای حکومتی بسوی مردم، در انقلاب زن زندگی آزادی به قتل رسید، توسط مزدوران حکومت خبر داد.  جنایتی که به فریاد “حکومت کودک کش نمیخوایم، نمیخوایم، تبدیل شد”.  ما منیر مولایی راد، یکی از سمبلهای خانواده های دادخواه است. او این اقدام حکومت را نشانه‌ای از بی‌رحمی دانسته و مینویسد:”حکومت نه به کودک رحم می‌کند، نه به سنگ قبرش. امروز نوبت من بود، فردا نوبت دیگران”.  تخریب سنگ قبر کیان پیرفلک پس از حضور ماه‌ منیر در مرکز انتقال خون بندرعباس صورت گرفت؛ جایی که او با خانواده‌های قربانیان فاجعه بندر رجایی، ابراز همدردی کرده بود. او گفت که این اقدام وحشیانه حکومت، پاسخی به همبستگی با مردم داغدار و تلاش برای بازتاب صدای مظلومان است.

حکومت اسلامی که با یک جنبش قدرتمند دادخواهی روبروست با تخریب مزار جانباختگان، میکوشد آثار جنایتش را کمرنگ کند. این حکومت حتی از سنگ قبر نیز وحشت دارد.

واحد خوزستان – کمیته سازمانده حزب کمونیست کارگری

۱۹ اردیبهشت   ۱۴۰۳، ۹ مه ۲۰۲۵