فعالیتهای کمیته عمل سازمانده کارگری در هشت مارس
هر لحظۀ زندگی زنان در ایران، جنگ است. با خانواده، با سنن و عرف، با خشونت، تجاوز و تعرض، تحقیر و تبعیض، سوءاستفاده و بیگاری. بیخود نیست که هرجا رنگی از مبارزه است، بلااستثنا زنان در اول صفاند. رادیکالیسم و پتانسیل اعتراضی عظیمی که نیمی از جامعه بهخاطر سرکوب هرروزه در تمامی حوزهها تجربه میکند، از زنان انبار باروتی از خشم و اعتراض ساختهاست.
اینک درحالیکه مبارزه برای حقوق زنان، عرصۀ تاخت و تاز راستترین گرایشها شده، ضروری است نیروهای چپ هر دم صریحتر شعارهای خود را -با تکیه بر دویست سال سنت مبارزاتی رادیکال- در دفاع از «رهایی زن» ملموس و قابل درک کنند تا این مبارزات زیر پرچم خنثیترین و ابتداییترین شعارها مصادره نشود.
بدترین نحوۀ برخورد اما تقابلهای کلامی سخیف و تخریب و لودگی و فحاشی به اسم افشاگری است! در واقعیت این دست برخوردها بیشتر به افشای گوینده میپردازد تا نقدشونده! افشای گرایشهای سیاسی دستِ راستی را که در حوزۀ زنان پایههایی پیدا کردهاند فقط میتوان با فعالیت مستمر، بجا و پیوند آن به مبارزۀ طبقاتی ممکن کرد.
در این مجموعه استیکرهای خیابانی به چند موضوع دستچینشده از مسائل زنان پرداختهایم. البته پرداخت به این چند نما، در برابر کوهی از ستم بر زن، ناچیزتر از آنست که باید.
***
کار خانگی: بیش از نصف عمر مفیدِ قریب به اتفاق زنان صرف #کار_خانگیمیشود.
#سرمایهداری با سلب مسئولیت از دولت، وظیفۀ پرورش نسل را به هزینه بیگاری زنان بر دوششان میاندازد. اشتغال تمام وقت زنان به #کار_خانگی فرصتهای برابر رشد و شکوفایی را از آنان سلب میکند.
از این رو دولتها موظفند یا #دستمزد_کار_خانگی را به زنان اختصاص دهند و یا با ایجاد آشپزخانهها، رختشورخانهها و مهدکودکهای عمومی #رایگان، این وظایف را رأساً متقبل بشوند. صحبت از حقوق برابر برای زنان، بدون الغای #بیگاری_خانگی به شوخی میماند.
***
درمان و غربالگری رایگان: از هر دو زن، یکی گرفتار سرطانها و بیماریهای زنانه است. یعنی اغلب از زنان کارگر. همانانی که در یک چشم به هم زدن، ممکنست جانشان را از دست دهند، چون پولی در بساط ندارند.#غربالگری_رایگان #درمان_رایگان#سرطان_پستان #سرطان_سینه
***
دستمزد برابر:
زنان طبقۀ کارگر میپرسند: چهطور میتوان دم از برابری زد درحالیکه آنان هم کار خانگی مجانی میکنند و هم کار ارزانترِ بیرونِ خانه؟ طبقۀ سرمایهدار و فمینیستهایش جواب به این سوال را مسکوت نگه میدارند!
خشونت خانگی:
صدای جیغهای زنان له شده زیر مشت و لگدهای خانگی، که نه از سوی پلیس پاسخی میگیرند و نه از هزارتوی پزشکی قانونی و دادگاهها و نه حتی مأمنی در هتلها و مسافرخانهها میابند، عریانترین تصویر#روزمره از خشونت به زنان است. بهخاطر این بیپناهی و هزار و یک علت دیگرست که زن خشونتدیده اغلب «سکوت» را برمیگزیند و نه فریاد.
#نه_به_سکوت #نسوز_و_نساز #خشونت_خانگی #هشت_مارس#طلاق #دفاع_شخصی #حق_زن
***
در طبقۀ کارگر ایران زنان بینام و خودساختۀ فراوانیاند که از نبرد هرروزهشان با سنن ارتجاعی و انواع نابرابری تاسازماندهی #اعتصاب و غلبه برموانع، مثنویها میتوان نوشت؛اما نظام سرمایه با چوب جادوی رسانهاش،چه خوب قهرمانان پلاستیکی یکشبهای میآفریند تا قهرمانان «خطرناک» و واقعی دیده نشوند.
***
مذهب در جنگ علیه زن:
هرچند استثمار زن در تار و پود #سرمایهداری آمیخته و زنان در پیشرفتهترین کشورهای سرمایهداری دنیا هم هنوز با مسائلی مانند منع #سقط_جنین، دستمزد نابرابر و غیره طرفند. اما برای زنان اینجا زیستن در جهنم داعشی ج.ا یعنی سلب کل موجودیتشان.
***
ناممکن کردن زیبایی زنان از سوی سرمایه داری:
بمباران ۲۴ ساعتۀ تصاویر محال و غیرواقعی از زیبایی زن، سودها را سهم سرمایهداران میکند و #آنورکسیا و #نفرت_از_خود و #افسردگیو وسواس #آرایش و تیغ #جراحی_پلاستیک را سهمِ زن.
** ایران جزو رکوردداران استفاده از لوازم آرایش و جراحیهای پلاستیک است.
***
دربارۀ قتلهای ناموسی در کردستان:
#زن_ملک_کسی_نیست شعار امثال زنان کُردی است که هرکدام یک تنه داعشیهای پوسیده مغزی را که اصرار بر تملکشان داشتند، شکارکردند و بدرک واصل!
#ژن_مالی_کهس_نیه
ئهگهر رهوتی ناحهزی خوت بروی لهوانهیه وهکوو داعش به دیلی بی!
***
استیکرهای عمومی هشت مارس
هشت مارس