اخبار و گزارشات هفتگی از وضعیت زنان
۸ بهمن ۹۹ / ۲۷ ژانویه ۲۰۲۰
تهیه و تنظیم، عزیزه لطفی
باز داشت فعالین زن در شهرهای کردستان را محکوم کنیم
طی کمتر از دو هفته ۲۰ زن در شهرهای مختلف کُردستان بازداشت و یا به نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی احضار و مورد بازجویی قرار گرفتهاند.
با استناد به آمار به ثبت رسیده در مرکز آمار و اسناد سازمان حقوق بشری ههنگاو، باشروع موج جدید بازداشت شهروندان که از ۲۰ دی (۹ ژانویه) آغاز شد، دستكم ۹ زن در شهرهای کرمانشاه، بانه، نقده، بوکان و مهاباد توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شدهاند.
بر طبق این گزارش سه نفر از زنان بازداشت شده به نامهای نازنین اتابکی و نسرین یزدانیپور، اهل کرمانشاه و ترانه محمدی اهل بانه همان روز بازداشت آزاد شده و پنج زن دیگر کماکان در بازداشت به سر میبرند. همچنین، دریا طالبانی و اسرین محمدی اهل مهاباد و عظیمه ناصری اهل بوکان که روز شنبه ۲۰ دی (۹ ژانویه) در شهرهای مهاباد، تهران و بوکان بازداشت شده بودند، هماکنون در بازداشتگاه اطلاعات سپاه ارومیه محبوس هستند و تماسهای کوتاه یک دقیقهای با خانوادههایشان داشتهاند.
از سوی دیگر، از سرنوشت گلاویژ عبداللهی اهل نقده، فریبا احمدی و روژین محمدپور اهل بوکان که در تاریخ ۲۴ دی و ۳۰ دی بازداشت شدهاند هیچ خبری در دست نیست و محل نگهداریشان نامعلوم است.
بنا به اخبار ههنگاو، طی دو هفته گذشته دستکم ۱۱ فعال زن دیگر در در شهرهای کرمانشاه، مریوان، بوکان و مهاباد توسط نهادهای امنیتی احضار و مورد بازجویی قرار گرفتهاند.
اسامی افراد بازداشت شده به شرح زیر است؛
۱ـ دریا طالبانی اهل مهاباد ۲۰ دیماه در مهاباد بازداشت شده است.
۲ـ اسرین محمدی اهل مهاباد ۲۰ دیماه در مهاباد بازداشت شده است.
۳ـ عظیمه ناصری اهل بوکان ۲۰ دیماه در بوکان بازداشت شده است.
۴ـ ترانه محمدی اهل بانه ۲۲ دیماه در بانه بازداشت شده است.
۵ـ گلاویژ عبداللهی اهل نقده ۲۴ دیماه در ن نقده بازداشت شده است.
۶ـ نازنین اتابکی اهل کرمانشاه ۲۷ دیماه در کرمانشاه بازداشت شده است.
۷ـ نسرین یزدانیپور اهل کرمانشاه ۲۷ دیماه در کرمانشاه بازداشت شده است.
۸ـ فریبا احمدی اهل بوکان ۳۰ دیماه در بوکان بازداشت شده است.
۹ـ روژین محمدپور اهل بوکان ۳۰ دیماه در بوکان بازداشت شده است.
بازداشت این شهروندان بدون ارائه حکم قضایی صورت گرفته است
طی روزهای اخیر شهرهای مختلف استان کردستان و دیگر شهرهای غرب کشور شاهد موج جدیدی از بازداشت، احضار و فشارهای قضایی و امنیتی بر شهروندان و فعالان اهل کردستان بوده است. بازداشت این شهروندان در بعضی موارد بدون ارائه حکم بازداشت و گاها به همراه ضرب و شتم، تفتیش منزل و ضبط لوازم شخصی صورت گرفته است.
افسانه عظیم زاده با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد
افسانه عظیمزاده فعال حقوق کودک و عضو جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان روز سهشنبه ۷ بهمن ماه با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین آزاد شد. افسانه عظیمزاده، روز ۲۴ آذرماه در بیمارستان میلاد تهران و در شرایطی بازداشت شد که جهت پیگیری وضعیت بیماری قلبی مادرش به این بیمارستان مراجعه کرده بود.
گزارشی از جزئیات قتل فرشته دهقان در سردشت
روز پنجشنبه بیست و پنجم دیماه ، یک زن جوان ٢٢ ساله، اهل شهر”نلاس” از توابع شهرستان سردشت بنام “فرشته (سونیا) دهقان” با انگیزه “ناموسی” توسط اعضای نزدیک خانواده در نتیجه ضرب و شتم و خفگی به قتل میرسد. یکی از بستگان این زن در گفتگو با کُردپا اعلام کرد: چهار نفر در قتل سونیا مشارکت داشتهاند که دو تن از آنان بنام کیوان دهقان (برادر مقتول) و هیدی دهقان ( پسرعموی مقتول) بازداشت و دو تن دیگر هنوز دستگیر نشدهاند.
بیست و پنجم دیماه سال جاری و درحالیکه سونیا در آرایشگاه مشغول به کار بوده است، توسط برادر و پسرعمویش و با توسل به زور به خارج از شهر منتقل شده و در نتیجه ضرب و شتم و خفگی به قتل میرسد و جسدش در همانجا مخفی میشود.
مادر سونیا در پی بیخبری از وضعیت دخترش علیه اعضای خانواده پدری سونیا اعلام شکایت میکند و متعاقبا برادر ۱۹ ساله و پسرعموی سونیا از سوی اداره آگاهی سردشت بازداشت و به قتل سونیا و دفن جسد وی در کنار سد سردشت اعتراف میکنند.
تداوم محرومیت از درمان منیره عربشاهی در زندان کچویی کرج
منیره عربشاهی، فعال معترض به حجاب اجباری محبوس در زندان کچویی کرج علیرغم دستور پزشکی قانونی جهت اعزام درمانی تاکنون از رسیدگی پزشکی محروم مانده است. این امر در حالی است که زندان کچویی کرج پیشتر هزینه اعزام منیره عربشاهی به بیمارستان را دریافت کرده اما دادستانی کرج مدعی است که تاکنون نامهای مبنی بر درخواست اعزام برای درمان از زندان نگرفته است.
منیره عربشاهی و دخترش یاسمن آریانی از معترضین به حجاب اجباری هستند که دوران محکومیت خود را در زندان کچویی کرج سپری میکنند.
منیره عربشاهی به دلیل تورم غده تیروئید در صحبت کردن نیز دچار مشکل شده است.
انقلاب زنانه معتقد است محرومیت زندانیان سیاسی از درمان و خدمات پزشکی مصداق آشکار شکنجه است که باید با اعتراض وسیع از سمت جامعه پاسخ بگیرد. ما خواستار رسیدگی فوری به شرایط جسمانی منیره عربشاهی و همه زندانیان بیمار در یک مکان مناسب پزشکی، و آزادی بی قید و شرط منیره عربشاهی و تمام فعالین دربند و زندانیان سیاسی هستیم. سران و مقامات حکومت جمهوری اسلامی به دلیل نقش آشکار حقوق انسانی و جنایت علیه بشریت باید در دادگاههای بین المللی محاکمه شود.
گلرخ ایرایی به زندان قرچک ورامین بازگردانده شد
با پایان بازجوییها روز یکشنبه ۵ بهمنماه ۱۳۹۹ گلرخ ایرایی زندانی سیاسی از بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند ۲ الف زندان اوین به زندان قرچک ورامین بازگردانده شد.
انتقال گلرخ ایرایی به زندان قرچک پس از ۴۳ روز بازجویی در بازداشتگاه این نهاد امنیتی صورت گرفته است. از این رو و با توجه به اینکه دستگاه امنیتی جمهوری اسلامی سابقه طولانی در پروندهسازی برای زندانیان در شرف آزادی دارد، خانواده ایرایی نسبت به احتمال پروندهسازی مجدد برای این زندانی سیاسی در نگرانی بسر میبرند. از سوی دیگر در زمان ورود گلرخ ایرایی به زندان قرچک به وی گفته شده از داشتن کارت تلفن و تماس با خانواده محروم است.
بازداشت و تشکیل پرونده قضایی برای گروه موسیقی زنان در کرمانشاه
پنج عضو گروه موسیقی زنان گلاریس به دلیل آواز خواندن زنان و انتشار کلیپهای این اجرا به مناسبت شب یلدا، احضار شدند، و علاوه بر بازداشت چند ساعته دو نفر از آنان، برای همه آنها پرونده تشکیل دادند.
فکر میکنند با بازداشت و ممنوع کردن آوازخوانی زنان، مردم بیشتر به مسجد و مراسم گند روضه خوانی و زنجیر زنی میروند. مثل اینکه نمیدانند که حتی مراسم عاشورایشان را هم جوانان به حسین پارتی تبدیل کردند. فکر میکنند مساجد خالی شان با ممنوع کردن موسیقی و شادی پر تر میشود. فضایی از عزا و ماتم و فرهنگ کثیف و لمپنی مداحی درست کرده اند و رسانه ها و مسجدها و همه چیز دست خودشان است، اما مردم هر روز بیشتر از این مقدسات لجن فاصله میگیرند. این اوج استیصال و درماندگی حکومت است. مردم انتخابشان را کرده اند، ترجیحشان را گفته اند، و زیراب ایدئولوژی و فرهنگی حکومت را زده اند.
پاسخ این تعرض و گستاخی حکومت، تعرض مردم و اینجا بخصوص مردم کرمانشاه است. خالی تر کردن بساط مسجد و روضه خوانی است. اگر انسان شریفی میشناسید که بدلیل اعتقاداتش در مراسم های مذهبی شرکت میکند یا هنوز به مسجد میرود به او حالی کنید که دست از این کار بردارد. بساط آوازخوانی جمعی را همه جا برپا کنید. از حق آوازخوانی زنان حمایت کنید. کارزاری راه بیندازید و در هر محله ای دست به کار شوید. شما اکثریت قریب به اتفاق شهرها و محلات هستید و از پس هر کاری برمیایید.
احضار و تشکیل پرونده قضایی برای پنج عضو گروه موسیقی زنان گلاریس مصداق آشکار خشونت علیه زنان است.
نوازندگی و آوازخوانی حق زنان است
برای پنج عضو گروه موسیقی زنان گلاریس به دلیل اجرای مشترک با خواننده زن و انتشار کلیپهای این اجرا در فضای مجازی، در یکی از شعب بازپرسی دادسرای کرمانشاه پرونده قضایی تشکیل شده است. اعضای این گروه پیشتر به دلیل انتشار کلیپهایی از اجرای آواز توسط یک خواننده زن با احضار به “پلیس امنیت اخلاقی” این شهر در مورد فعالیتهای هنری خود مورد بازجویی قرار گرفته بودند.
سهشنبه و چهارشنبه هفته گذشته الهام یزدانیپور سرپرست گروه موسیقی گلاریس به همراه ۴ عضو دیگر این گروه به نامهای سمیرا فرحناکی، نسترن یزدانیپور، نازنین اتابکی و ملیحه مرادی با حضور در یکی از شعب بازپرسی دادسرای کرمانشاه به دلیل اجرای مشترک با یک خواننده زن مورد تفهیم اتهام قرار گرفتند.”
در حالی که سر تا پای جامعه ایران تحت حاکمیت جمهوری اسلامی را فقر، گرانی، بیکاری، تجاوز، قتل ناموسی و هزاران مشکل دیگر فراگرفته است و جمهوری اسلامی هیچگونه تدبیری برای برطرف کردن این مشکلات ندارد ، اما از همان ابتدای عمر نگینش هر آنچه رنگ زنانگی داشت و دارد موجب وحشت و هراس این حکومت زن ستیز شده است، درحالیکه جانیان، متجاوزین و اسیدپاشان آزادانه در شهر می چرخند و مورد حمایت جمهوری اسلامی هستند، این حکومت زن ستیز تنها تلاشش ایجاد ممنوعیت و محدودیت برای سرکوب زنان و هدایت آنها به پستوی خانه هاست.
انقلاب زنانه معتقد است که انقلاب آتی ایران قطعاً یک انقلاب زنانه است و در سرنگونی جمهوری اسلامی قطعاً زنان نقش ویژه ای خواهند داشت
ایسکرا ۱۰۷۷